A disznósajt a magyar gasztronómia egyik különleges étele, amely hosszú múltra tekint vissza. Ezt a klasszikus fogást nem csak Magyarországon, hanem számos más közép- és kelet-európai országban is ismerik és szeretik, bár változatai országról országra különböznek. A disznósajt különleges szerepet tölt be a hagyományos, vidéki konyhában, és több évszázados múltra tekinthet vissza.
Hírek
A falusi disznóvágásokon az ételek elkészítéséhez többféle módszert is alkalmaznak, de a legtöbb étel – legyen az sós vagy édes – kemencében készül.
A vidéki disznóvágások nagyrészt a húsos ételekről szólnak, ám aki ismeri a magyar gasztronómiát, az tudja, hogy a sütemények sem maradhatnak el ilyenkor.
Disznótoros program szállással? A Fenyőharaszt Kastélyszálló lehetőséget biztosít a pihenésre és az új élmények szerzésére is!
A disznótoros program nem csupán a hagyományos disznóvágás kulisszatitkaiba enged betekintést, de egy igazi lakomát is kínál!
A hagyományos disznóvágás már önmagában is tradicionális esemény, ám léteznek olyan, hozzá kapcsolódó szokások is, amelyekről sokan nem hallottak még.
Disznótoros program szállással? Kastélyszállónkban mindkettőre lehetőséget biztosítunk, sőt, ezeknél többet is kínálunk vendégeinknek!
A hagyományos disznóvágás egyik alapvető étele a hurka, amely nem csak hazánkban ismert és kedvelt – ismerkedjünk meg vele részletesebben!
A csapatépítés disznóvágással felejthetetlen élményt és ízletes fogásokat ígér, de ennél lényegesen többet is nyújt!
A falusi disznóvágás során a sertést részeire bontják – az alábbiakban a bontás folyamatát, a felhasználás történetét és a sertés részeit mutatjuk be.
Egy vidéki disznóvágáson a legfontosabb termék a szalonna, minden más "csupán" a disznótor fogása – az alábbiakban a szalonnafajtákról lesz szó.
A falusi disznóvágás elengedhetetlen része a disznótor, azaz a lakoma a munka végeztével – az alábbiakban erről lesz szó részletesebben.