A hagyományos disznótoros program nem csak a finom ételek miatt különleges, hanem a hozzá kapcsolódó italok által is, amelyek teljessé teszik az eseményt. A falusi disznóvágás során a résztvevők nem csak a magyar konyha autentikus ízeivel ismerkedhetnek meg, hanem a hűvös téli időjárásban szükséges melengető italokkal is, mint a fűszeres forralt bor, a forró tea és természetesen a pálinka. Ezek nem csak a testet, hanem a lelket is felmelegítik, és hozzájárulnak a vidéki disznóvágás autentikus élményéhez.
Hírek
Napjainkban egyre többen fedezik fel azokat a különleges élményeket, amelyek életre szóló emlékeket nyújtanak. Ilyen egyedi élményt kínál a disznóvágás – csapatépítőként is –, amely nem csak a tradíciókkal ismerteti meg a résztvevőket, hanem egyúttal szórakoztató és kihívásokkal teli is.
A falusi disznóvágás már önmagában is különleges, a Fenyőharaszt Kastélyszállóban megrendezett disznótoros hétvégék azonban újabb szintre emelik a hagyományőrző eseményeket. Itt nem csupán a kolbász- és hurkakészítés hagyományait elevenítik fel, hanem a falusi ízek szerelmesei egy különleges élményben is részesülhetnek: a réteskészítés művészetét sajátíthatják el.
A hagyományőrző disznóvágás októbertől várja a látogatókat, és a vendégek már most is foglalhatnak időpontokat, hogy részt vehessenek ezen a gasztronómiai kalandon.
A Fenyőharaszt Kastélyszálló 2024-ben is egyedi élményeket kínál a vendégek számára, különösen az őszi-téli időszakban, amikor végre a disznótoros programok is a középpontba kerülhetnek. Ez az autentikus, hagyományőrző program októbertől indul, és már most le lehet foglalni az első időpontokat, hogy Ön is átélhesse ezt a különleges élményt. A Budapesttől mindössze egy órára található kastélyszálló tökéletes választás azok számára, akik egy kis vidéki kikapcsolódásra vágynak.
A disznósajt a magyar gasztronómia egyik különleges étele, amely hosszú múltra tekint vissza. Ezt a klasszikus fogást nem csak Magyarországon, hanem számos más közép- és kelet-európai országban is ismerik és szeretik, bár változatai országról országra különböznek. A disznósajt különleges szerepet tölt be a hagyományos, vidéki konyhában, és több évszázados múltra tekinthet vissza.
A falusi disznóvágásokon az ételek elkészítéséhez többféle módszert is alkalmaznak, de a legtöbb étel – legyen az sós vagy édes – kemencében készül.
A vidéki disznóvágások nagyrészt a húsos ételekről szólnak, ám aki ismeri a magyar gasztronómiát, az tudja, hogy a sütemények sem maradhatnak el ilyenkor.
Disznótoros program szállással? A Fenyőharaszt Kastélyszálló lehetőséget biztosít a pihenésre és az új élmények szerzésére is!
A disznótoros program nem csupán a hagyományos disznóvágás kulisszatitkaiba enged betekintést, de egy igazi lakomát is kínál!
A hagyományos disznóvágás már önmagában is tradicionális esemény, ám léteznek olyan, hozzá kapcsolódó szokások is, amelyekről sokan nem hallottak még.
Disznótoros program szállással? Kastélyszállónkban mindkettőre lehetőséget biztosítunk, sőt, ezeknél többet is kínálunk vendégeinknek!
A hagyományos disznóvágás egyik alapvető étele a hurka, amely nem csak hazánkban ismert és kedvelt – ismerkedjünk meg vele részletesebben!
A csapatépítés disznóvágással felejthetetlen élményt és ízletes fogásokat ígér, de ennél lényegesen többet is nyújt!
A falusi disznóvágás során a sertést részeire bontják – az alábbiakban a bontás folyamatát, a felhasználás történetét és a sertés részeit mutatjuk be.
Egy vidéki disznóvágáson a legfontosabb termék a szalonna, minden más "csupán" a disznótor fogása – az alábbiakban a szalonnafajtákról lesz szó.
A falusi disznóvágás elengedhetetlen része a disznótor, azaz a lakoma a munka végeztével – az alábbiakban erről lesz szó részletesebben.