Disznótor menüje
Első nap
- Vendégek érkezésére jóféle medvehagymás és sajtos pogácsával készülünk, majd fűszeres forralt borral, rumos teával és meleg teával melegíthetik át fázó testüket és lelküket a fáradt utazók.
Svédasztalos vacsora
- Hideg előételek (lazactatár, tatár beefsteak, sajtválogatás asztalt gyümölcsökkel)
- Fácán erőleves húsgombóccal
- Tárkonnyal ízesített tejszínes-gombás vadragu leves
- Cézársaláta
- Kemencében sült, rozmaringos omlós bárány, vele sült héjas burgonyával és zöldségekkel
- Kakukkfüves, roston sült borjúmáj szeletek lilahagyma lekvárral és túrós gancával
- Pirosra sült egész kacsa pecsenyéje, birsalmás párolt káposztával és jázmin rizzsel
- Borjúbécsi pankó bundában, fűszeres steak burgonyával
- Dijoni zöldséges nyúlragu, zsemlegombóccal
- Mátrai bivalypörkölt sztrapacskával
- Házi vegyes savanyúság
- Somlói galuska, csokoládé öntettel
- Pisztáciás tiramisu pohárkrém
- Gyümölcs
Második nap – A „Nagy” nap
- Egész nap folyamatosan forró teával és fűszeres forralt borral melegíthetik magukat a kedves Vendégek, amely mellé az ebédig helyben sült, friss sajtos és kolbászos pogácsát kínálunk.
Disznótoros reggeli
- Bőséges svédasztalos reggeli 7:30-10:00 óráig hagymás sült vérrel - a malac által biztosított korlátozott mennyiségben ;)
Disznótoros ebéd
- Előétel gyanánt 11 órakor kemencében sült friss burgonyás kenyér fokhagymás tejföllel, sertés-, kacsa- és fűszeres zsírral, tepertőkrémmel, lilahagymával
- Orja leves friss sertéshússal, tormával és zöldségekkel, cérnametélttel
- Sült pecsenye, friss kenyérrel
- Haraszti csülkös toros káposzta tejföllel
- Rántott hús a friss karajból, petrezselymes burgonyával
- Házi vegyes savanyúság
-
Húzott rétes
-
Almás pite
Egy kis gyakorlati jó tanács: a zsíros ételek fogyasztásakor nincs jobb gyógyír a gyomornak, egy jóféle házi pálinka felhörpintésénél! 🙂
Disznótoros vacsora
- Korhelyleves
- Kemencében sült hurka, kolbász, frissen sült töpörtyű lilahagymával, friss kenyérrel + minden, ami szem-szájnak ingere…
- Rántott karfiol és gomba fokhagymás majonézzel és tartárral, kukoricás rizzsel
- Burgonyanudli házi lekvárokkal és mákkal
- Vaníliás madártej
- + egy szezonális desszert (mákos guba, hájas, csöröge fánk)
Harmad nap – a „Másnap”
- Disznótoros reggeli, az előző nap terméséből: disznósajt, abált szalonna, friss töpörtyű lila hagymával és savanyú káposztával