Disznótor menüje
Első nap
- Vendégek érkezésére jóféle töpörtyűs, kolbászos és sajtos pogácsával készülünk, majd fűszeres forralt borral és meleg teával melegíthetik át fázó testüket és lelküket a fáradt utazók.
Svédasztalos vacsora
- Borkrémleves túrógombóccal, arany mazsolával és aszalt szilvával
- Tárkonnyal ízesített tejszínes-gombás vadragu leves
- Cézársaláta
- Kemencében sült, rozmaringos omlós egész bárány, vele sült héjas burgonyával és zöldségekkel
- Kakukkfüves, roston sült borjúmáj szeletek lilahagyma lekvárral és túrós gancával
- Citrusos vajhal filé, párolt jázmin rizzsel
- Borjúbécsi pankó bundában, fűszeres steak burgonyával
- Eszterházy rostélyos, zsemlegombóccal
- Mátrai bivalypörkölt sztrapacskával
- Házi vegyes savanyúság
- Somlói galuska, csokoládé öntettel
- Haraszti gesztenyepüré
Második nap – A „Nagy” nap
- Egész nap folyamatosan forró teával és fűszeres forralt borral melegíthetik magukat a kedves Vendégek, amely mellé helyben sült, friss pogácsát kínálunk.
Disznótoros ebéd
- Előétel gyanánt 11 órakor kemencében sült friss burgonyás kenyér sertés-, kacsa- és fűszeres zsírral, tepertőkrémmel, lilahagymával
- Orja leves friss sertéshússal, tormával és zöldségekkel, cérnametélttel
- Sült pecsenye, friss kenyérrel
- Hagyományos lucskoskáposzta, tejföllel és kenyérrel
- Bundázott sertéskaraj, petrezselymes burgonyával
- Házi vegyes savanyúság
-
Túrógombóc
-
Almás pite
Egy kis gyakorlati jó tanács: a zsíros ételek fogyasztásakor nincs jobb gyógyír a gyomornak, egy jóféle házi pálinka felhörpintésénél! 🙂
Disznótoros vacsora
- Könnyű “gyógy” húsleves májgaluskával
- Kemencében sült hurka, kolbász, frissen sült töpörtyű lilahagymával, friss kenyérrel + minden, ami szem-szájnak ingere…
- Rántott karfiol és gomba tartárral és kukoricás rizzsel
- Túrós csusza, szalonna pörccel
- Vaníliás madártej
- + egy szezonális desszert (sütőtök torta, mákos guba, hájas, csöröge fánk) ÚJ
Harmad nap – a „Másnap”
- Disznótoros reggeli, az előző nap terméséből: disznósajt, abált szalonna, friss töpörtyű lila hagymával és savanyú káposztával