Disznótoros programok 2024-ben is a Fenyőharaszt Kastélyszállóban, újdonságokkal

disznótoros, disznóvágás, disznóvágás szállással, vidéki disznóvágás

Disznótoros programok 2024

A Fenyőharaszt Kastélyszálló 2024-ben is egyedi élményeket kínál a vendégek számára, különösen az őszi-téli időszakban, amikor végre a disznótoros programok is a középpontba kerülhetnek. Ez az autentikus, hagyományőrző program októbertől indul, és már most le lehet foglalni az első időpontokat, hogy Ön is átélhesse ezt a különleges élményt. A Budapesttől mindössze egy órára található kastélyszálló tökéletes választás azok számára, akik egy kis vidéki kikapcsolódásra vágynak.

Disznóvágás szállással – élmények és hagyományok

A falusi disznóvágás egy olyan tradicionális esemény, amely évszázadokon keresztül része volt a magyar vidéki életnek, és még napjainkban is gyakorinak mondható. A Fenyőharaszt Kastélyszálló a modern vendéglátás kényelmét ötvözi ezekkel az autentikus élményekkel, így Ön egy olyan esemény részese lehet, amely nem csak a finom falatokról, de a közösségről és a hagyományok továbbadásáról is szól.

A disznóvágás természetesen a fő attrakció, de a szállodában töltött idő is különleges élményeket tartogat. Az érkezés napján a vendégek birtokba vehetik a kastély kényelmes szobáit, és a szálloda számos szolgáltatásával kényeztethetik magukat. A napot egy bőséges vacsora koronázza meg, amelyen fatüzelésű kemencében sült, omlós húsokból és helyi ízekből összeállított fogások kerülnek az asztalra. Az első nap már előrevetíti azt a különleges hangulatot, ami a hagyományőrző disznóvágás napján éri el csúcspontját.

A vidéki disznóvágás menete

A második nap korán kezdődik a disznóvágás programja; a Fenyőharaszt Kastélyszálló igyekszik megőrizni a hagyományos elemeket, ugyanakkor biztosítja a modern vendéglátás minden kényelmét is. Az élmény disznóvágás során a vendégek nem csupán nézői, de aktív részesei is lehetnek a folyamatnak. A segítők vezetésével kipróbálhatják a húsok feldolgozását, a kolbász- és hurkatöltést, sőt, ez utóbbi kapcsán az érdeklődők egy versenyen is részt vehetnek, a végeredményt pedig a többi vendég bírálja el.

A disznóvágás élménye azonban nem áll meg a húsételek elkészítésénél és elfogyasztásánál; az egyedi élményt gazdagítja a réteshúzás is, amely során Margó néni – aki egyenesen Hollókőről érkezik – megmutatja a vendégeknek, hogyan kell a hagyományos magyar rétest elkészíteni, és nem csak nézhetik, hanem maguk is részt vehetnek a rétestészta nyújtásában és formázásában, majd pedig természetesen meg is kóstolhatják a frissen sült süteményeket.

A hagyományőrző disznóvágás nem csak az ételek miatt különleges, hanem azért is, mert visszahozza azt a régi szokást, amikor a család és a barátok egy asztalhoz ültek, hogy közösen ünnepeljenek. A Fenyőharaszt Kastélyszálló ezen programja lehetőséget ad arra, hogy kicsit elszakadjunk a városi élet rohanásától, és belemerüljünk a vidéki élet nyugalmába.

Különleges programok a disznóvágás mellett

Disznótoros programok 2024

A disznóvágás mellett a Fenyőharaszt Kastélyszálló számos további élménnyel várja vendégeit: a második nap, 17:00 órától például egy exkluzív szaunaprogram is várja a résztvevőket, amely különleges módon koronázza meg az élményt. A falusi disznóvágás után nincs is jobb, mint egy lazító szaunázás, ahol a test és a lélek is feltöltődhet. A szauna mellett relaxációs kezelésekkel és wellness szolgáltatásokkal is kényeztethetik magukat a vendégek, így a program igazán komplex pihenést nyújt.

Hagyományőrző disznóvágás – egy hétvége a múltban

A Fenyőharaszt Kastélyszálló által kínált hagyományőrző disznóvágás nem csak a gasztronómiai élményeket, hanem a múltba való időutazás lehetőségét is közel hozza a vendégekhez. A vidéki életformát, a közös munkát és a közös ünneplést idézi fel, ahol minden egyes mozzanat a régmúlt hagyományait követi. A disznóvágás egykor nem csupán az ételekről, hanem a közösségi élet fontos eseményeiről is szólt – például a legtöbbször esküvőt is ekkor tartottak.

A kastélyszálló falai között ezek az élmények újraéledhetnek, miközben a modern kényelem és a szolgáltatások is rendelkezésre állnak. A falusi disznóvágás nem csak egy program, hanem egy életérzés is, amely során megismerhetjük a hagyományos, vidéki életformát, miközben a kulináris élvezetek sem maradnak el.

Egy hétvége, ami több mint pihenés

A Fenyőharaszt Kastélyszálló disznótoros hétvégéje nem csupán egy szállodai kikapcsolódás, hanem egy felejthetetlen élmény is, amely egyszerre kínál pihenést, feltöltődést és hagyományőrző programokat. A disznóvágás szállással együtt egy komplex programcsomag, amelyet Önnek is érdemes átélnie!

Foglaljon most a legjobb időpontokra!

Disznótoros programok 2024

Az októberben induló szezonra már most lehet időpontot foglalni, és érdemes minél előbb, ugyanis a helyek gyorsan betelnek, hiszen ez az autentikus élmény egyre népszerűbb. A Fenyőharaszt Kastélyszálló közelsége Budapesthez szintén nagy előny: mindössze egy rövid autóúttal máris a nyugalom szigetén találhatja magát. A kastélyszálló hangulata, a disznóvágás élménye és a különleges gasztronómiai élmények garantálják, hogy egy igazán emlékezetes időtöltésben legyen része mindenkinek.

Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és foglaljon időpontot!