Nem mindennapi reggeli – Hagymás vér…
Egy disznóvágáson nagy felelősség terhe nyomja ám a böllér vállát, miközben határozott férfias léptekkel az ól felé tart… Az állat sorsa megpecsételődött, efelől egy csepp kétségünk sincs. Na de mi lesz a reggelinkkel? ...
A legjobb disznótoros reggeli, a hagymás sült vér!
Egy disznóvágáson nagy felelősség terhe nyomja ám a böllér vállát, miközben határozott férfias léptekkel az ól felé tart… Az állat sorsa megpecsételődött, efelől egy csepp kétségünk sincs.
Na de mi lesz a reggelinkkel? A fenséges, finomságos és egyedi disznótoros reggelivel a sült vérrel?
Ha elbénázza a szúrást, vagy megijeszti az állatot, az sokkot kap, és nem folyik ki kellőképpen a vére. Akkor viszont ihatunk pálinkát a hagymás sült vér helyett! 😉
Az igazán finom hagymás sült vér alapja az abálás és a sok-sok-sok hagyma.
Már amikor szúrás után felfogják a vért, akkor sót tesznek a vér alá, hiszen alvadt állapotában már csak összetörni lehet a vért, így amikor kijött az utolsó csepp vér is, jól összekeverik a sóval. Ezután enyhén sós vízben megabálják az alvadt, durván kockázott vért.
Ezalatt jó sok hagymát zsíron megpirítanak, és ráteszik a megabált vérkockákat. A végén borssal és ha még szükséges sóval ízesítik!
Ez a disznótoros hétvége kihagyhatatlan reggelije, minden disznótoros programra érkező vendégünk kívánsága! 🙂
További információk: