A hagyományos disznóvágás már önmagában is tradicionális esemény, ám léteznek olyan, hozzá kapcsolódó szokások is, amelyekről sokan nem hallottak még.
Hírek 2/5
Disznótoros program szállással? Kastélyszállónkban mindkettőre lehetőséget biztosítunk, sőt, ezeknél többet is kínálunk vendégeinknek!
A hagyományos disznóvágás egyik alapvető étele a hurka, amely nem csak hazánkban ismert és kedvelt – ismerkedjünk meg vele részletesebben!
A csapatépítés disznóvágással felejthetetlen élményt és ízletes fogásokat ígér, de ennél lényegesen többet is nyújt!
A falusi disznóvágás során a sertést részeire bontják – az alábbiakban a bontás folyamatát, a felhasználás történetét és a sertés részeit mutatjuk be.
Egy vidéki disznóvágáson a legfontosabb termék a szalonna, minden más "csupán" a disznótor fogása – az alábbiakban a szalonnafajtákról lesz szó.
A falusi disznóvágás elengedhetetlen része a disznótor, azaz a lakoma a munka végeztével – az alábbiakban erről lesz szó részletesebben.
A falusi disznóvágás az az élmény, ami hozzátartozik a hagyományainkhoz, a vidéki élethez, ám sokan még sosem vettek részt ilyen eseményen.
Az előző bejegyzést a Magnó, mint hanghordozó előkerülésével zártam. És most jött el a pont, mikor rájöttem, hogy ha még 50 év távlata lenne mögöttem, akkor milyen befejezése lenne a történetnek…. De inkább átugrom a jelen hamisítatlan disznóvágására. Kastélyunkban nincs előkészületi vita, viszont vannak történetek az elmúlt programokról...
Kicsit tekintsünk még vissza. A disznótornak régi hagyománya van…. És hogyan zajlott ez nálunk, hát lássuk: Hajnali ébredés, ha esik, ha fúj…. Szúrás és reggeli, majd kezdetét vette a nagy nap....