Nem mindennapi reggeli – a vesevelő

hagymás sült vér

Bevallom nőiesen: életem első vesevelőjét egy disznótoros hétvégén Fenyőharaszton ettem. Eltelt úgy a gyermekkorom disznóvágásokkal tele, hogy nem volt vesevelőben részem. De milyen kár!!! Isteni finom!

Imádom a velő jellegzetes, bársonyos ízét, ahogy összhangba kerül a finom vesedarabkákkal! Nem is igazán lehet szavakba önteni az ízét, hiszen bár nem rég ettem, máris újból megéheztem, ahogy rá gondolok! Ki kell próbálni! Részemről már alig várom a következő disznótoros hétvégét! 🙂

A vesét ketté vágjuk, majd a belsejét a fehér részektől alaposan megtisztítjuk. Biztos, ami tuti, alapos öblögetés mellett, még is megabáljuk, a forró víz 100% biztossággal fertőtlenít! 🙂

A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott vesét,  sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Amíg a vese sül, lehártyázzuk, majd kockára vágjuk a velőt. Amikor a vese már jó puhára sült, hozzáadjuk a velőt és összesütjük!

Maaaaajd MINDMEGESSZÜK!!! 🙂