Nem mindennapi reggeli

hagymás sült vér

Nem mindennapi reggeli Az a jó a disznóvágásban, hogy olyan ételeket fogyaszthatunk, melyek nem kerülnek minden nap az asztalra. Persze bármelyik sarki falatozóban lehet hurkát...

Az a jó a disznóvágásban, hogy olyan ételeket fogyaszthatunk, melyek nem kerülnek minden nap az asztalra. Persze bármelyik sarki falatozóban lehet hurkát és kolbászt kapni, de az igazi disznótoros finomságokhoz nem jut ám hozzá nap, mint nap az ember!

Nem múlhat el disznóvágás hagymás sült vér és isteni vesevelő nélkül. Nem csak nekem ébreszti fel gyermekkorom disznótoros emlékeit, de vendégeinktől is rendszeresen hallom, hogy ilyen finomat és egyáltalán vesevelőt már vagy 25 éve nem ettek!

A hagymás sült vér jó sok hagymával az igazi. Először a megalvadt vért kockára vágjuk és megabáljuk. Hagymát dinsztelünk, és amikor már üvegesre sült, hozzáadjuk a megabált vért. Összesütjük. Ha kifejezetten szeretjük a sült hagyma édeskés ízét, akkor lehet nagyobb darabokra vágni a hagymát, illetve másik jó trükk, ha a hagyma egyharmadát csak a vége felé adjuk a hagymás sült vérhez és azzal is összesütjük 5-10 percig.

Gyermekkoromban imádtam és már alig vártam a sült vért, finom házi kenyérrel és forró citromos teával!