Nem mindennapi reggeli – Hagymás vér…

reggeli

Egy disznóvágáson nagy felelősség terhe nyomja ám a böllér vállát, miközben határozott férfias léptekkel az ól felé tart… Az állat sorsa megpecsételődött, efelől egy csepp kétségünk sincs. Na de mi lesz a reggelinkkel? ...

A legjobb disznótoros reggeli, a hagymás sült vér!

Egy disznóvágáson nagy felelősség terhe nyomja ám a böllér vállát, miközben határozott férfias léptekkel az ól felé tart… Az állat sorsa megpecsételődött, efelől egy csepp kétségünk sincs.

Na de mi lesz a reggelinkkel? A fenséges, finomságos és egyedi disznótoros reggelivel a sült vérrel?

Ha elbénázza a szúrást, vagy megijeszti az állatot, az sokkot kap, és nem folyik ki kellőképpen a vére. Akkor viszont ihatunk pálinkát a hagymás sült vér helyett! 😉

Az igazán finom hagymás sült vér alapja az abálás és a sok-sok-sok hagyma.

Már amikor szúrás után felfogják a vért, akkor sót tesznek a vér alá, hiszen alvadt állapotában már csak összetörni lehet a vért, így amikor kijött az utolsó csepp vér is, jól összekeverik a sóval. Ezután enyhén sós vízben megabálják az alvadt, durván kockázott vért.

Ezalatt jó sok hagymát zsíron megpirítanak, és ráteszik a megabált vérkockákat. A végén borssal és ha még szükséges sóval ízesítik!

Ez a disznótoros hétvége kihagyhatatlan reggelije, minden disznótoros programra érkező vendégünk kívánsága! 🙂