A legjobb disznótoros reggeli, a hagymás sült vér!

 

Egy disznóvágáson nagy felelősség terhe nyomja ám a böllér vállát, miközben határozott férfias léptekkel az ól felé tart… Az állat sorsa megpecsételődött, efelől egy csepp kétségünk sincs.

Na de mi lesz a reggelinkkel? A fenséges, finomságos és egyedi disznótoros reggelivel a sült vérrel?

Ha elbénázza a szúrást, vagy megijeszti az állatot, az sokkot kap, és nem folyik ki kellőképpen a vére. Akkor viszont ihatunk pálinkát a hagymás sült vér helyett! 😉

Az igazán finom hagymás sült vér alapja az abálás és a sok-sok-sok hagyma.

Már amikor szúrás után felfogják a vért, akkor sót tesznek a vér alá, hiszen alvadt állapotában már csak összetörni lehet a vért, így amikor kijött az utolsó csepp vér is, jól összekeverik a sóval. Ezután enyhén sós vízben megabálják az alvadt, durván kockázott vért.

Ezalatt jó sok hagymát zsíron megpirítanak, és ráteszik a megabált vérkockákat. A végén borssal és ha még szükséges sóval ízesítik!

Ez a disznótoros hétvége kihagyhatatlan reggelije, minden disznótoros programra érkező vendégünk kívánsága! 🙂

– – LLLLL – –

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Honlapunk cookie-kat használ. Bővebben

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookie-k tárolását.

Bezárás